Пробите от река Провадийска в норма
14.01.2021
Държавата поема таксите на студенти, които имат сключен договор с работодател
14.01.2021

5 912 деца и ученици от Търговищко ще получат училищни плод, мляко и мед

Снимка: Pixabay

5 912 деца и ученици от област Търговище ще получат плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти по възстановените схеми „Училищен плод и „Училищно мляко“. Това съобщиха за shumenonline.bg от пресцентъра на ДФ „Земеделие“.

Обхванатите учебни заведения по двете схеми са област Търговище 18 детски градини и 34 училища.

Освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци (ябълки, круши, грозде, праскови/нектарини, кайсии, череши, сливи, банани, портокали, мандарини, краставици/корнишони, домати и моркови)  и мляко и млечни продукти (прясно пастьоризирано мляко, кисело мляко, сирене и кашкавал) така и биологично произведени. За първа година освен продуктите по двете училищни програми, задължително ще се доставя биологичен пчелен мед най-малко 3 и не повече от 6 пъти за учебна година като задължителна съпътстваща мярка, които ще се извършват при предварително уточнен и съгласуван с директора на учебното заведение график.

Право на училищни плод и мляко имат децата от I до подготвителна група в детските градини, учениците от І до IV клас, както и ученици от начална степен, които се обучават в центровете за специална образователна подкрепа. Единственото изискване е да посещават учебните заведения редовно.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено