РЗИ Шумен продължава да следи за спазването на мерките
18.01.2021
Мъж загина на място, жена е с опасност за живота след удар между три коли
18.01.2021

Неизправен комин изпепели имущество в Търговищко

Снимка: Пресцентър ОДМВР Търговище

Два екипа служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са се отзовали на получен на в 12,.12 ч. вчера  сигнал за възникнал пожар в стая на къща в село Овчарово, община Търговище. В резултат на инцидента е унищожена около 80 кв. м. разгърната площ от сграда, около 90 кв. м. покривна конструкция, техника, мебели, домакинско имущество.

Вероятната причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителен уред – вследствие на недобро изолиране от каратавана на комин и кюнци  последните се запалили, като огънят бързо се  разпространил. За погасяването му са използвани 9 000 л вода.

През почивните дни служители на РСПБЗН-Търговище, РСПБЗН-Попово и РСПБЗН-Омуртаг са погасили без преки материални загуби няколко пожара в коминни тела, възникнали поради неправилно ползване на отоплителен уред – в апартаменти на ул. Скопие“, на бул. „Трети март“, на ул. „Васил Петлешков“ и на ул. „Панайот Волов“ в Търговище, в къща в с. Кръшно, община Търгховище, в ловна хижа в с. Голямо Градище, в апартамент на ул. „Родопи“ в Омуртаг. Без преки материални загуби е погасен и пожар в метален контейнер на ул. „Г. Бенковски“ в Търговище.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *