4 случая на COVID-19 в област Търговище
26.01.2021
Извънредната епидемична обстановка остава до 30 април
26.01.2021

Затворените заведения в Шумен се вдигат на протест

Снимка: shumenonline

Собственици и служители на затворените заведения в Шумен ще излязат на протест утре в 12:00 ч. пред Областната администрация. Това съобщи за shumenonline.bg Бисер Балинов, управител на нощно заведение в града.

„Надяваме се да бъдем чути. Вече 7-ми месец сме затворени. Върви се не към решаване на проблема, а към ограничаване свободите на хората. Това е геницид към нашия бранш“, обясни Балинов.

По думите му спасителните 24 лева на ден не са стигнали до служителите му, а фирмата така и не успяла да се възползва от директната помощ по мярката 60 на 40.

„Имахме 10 души персонал, които бяха в неплатен отпуск, но след като видяхме, че нямат намерение да ни отворят в края на годината ги освободихме. Повечето ни служители се осигуряват на две места и, когато дойде момент да бъдат подмогнати, се оказа, че това няма как да се случи. Толкова пари се дават от Европа, които не достигат до нас“, разказа още представителят на затворения бранш.

Според Балинов е неприемливо здравните власти да разделят бранша на ресторанти в хотели, в които е безопасно и на такива, които са извън хотелите.

В подкрепа на затворения бизнес ще излязат певци, музиканти и DJ-и. Шуменските представители на бранша изразиха надежда, че исканията им все пак ще бъдат чути.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *