Два града и три села вече месец с негодна за пиене вода
20.02.2021
Как да пестим пари от гориво за автомобила?
20.02.2021

Полицаи засякоха 4 кражби на ток, откриха незаконни дърва в стопански двор

Четири досъдебни производства за кражба на ток и едно бързо производство за нерегламентиран добив на дърва за огрев са образувани по време на специализирана полицейска операция. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Операцията, по противодействие на битовата престъпност,  е проведена от полицейски служители на РУ- Нови пазар в село Марково.

Съвместно със служители на електроразпределителното дружество  униформените проверили имот на ул. „Априлско въстание“, обитаван от 55-годишен мъж. Установено е незаконно прикачване към ел.мрежата. След това била извършена проверка в жилище на 40-годишен местен жител на ул.“Цар Симеон“. Там също било установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Нерегламентирано прикачване било документирано и в имот на 54-годишен мъж на ул.“Цар Борис I“ . Непълно отчитане на потребената ел. енергия  след незаконно присъединяване е установено в частен дом на 36-годишна жена от селото на ул.“Рибарска среща“.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 234 В ал. 1 от НК.

В стопанска постройка на имот на ул.“Никола Вапцаров“ при извършена проверка полицейски служители установили че има дърва за огрев от вида „Габър“, които са без контролна горска марка и превозен билет. Изяснено било, че са общинска собственост и са добити от дере в землището на село Косово от 73-годишен мъж с адрес в село Косово. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК.

По време на проверките екип на пътна полиция е установил 16 нарушения на скоростните режими. За различни констатирани нарушения по време на полицейската операция  са съставени  6 акта  за установени административни нарушения по Закона за движение по пътищата, наложени са 43 глоби с фиш.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *