АПИ: Проверете онлайн нарушенията си на пътя
22.02.2021
Машинистите на влака-убиец в Хитрино чакат присъди
22.02.2021

Кампания „Каруци на пътя“ в Никола Козлево

Полицейски служители от участъка в Никола Козлево започнаха информационна кампания за превенция и ограничаване на пътнотранспортните произшествия с животинска тяга. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Общинската комисия по безопасност на движението е отпечатала плакати и брошури, с които да информира какви са задълженията на водачите на каруци. От миналата седмица полицейски и младши полицейски инспектори от участъка съвместно с кметовете на населените места  провеждат срещи със собствениците, на които им разясняват как според закона трябва да бъдат оборудвани, както каруците, така и водачите им. В тази връзка предстоят срещи с пастирите, на които отново ще бъде напомнено да не допускат животните да бъдат близо до пътното платно, за да не създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

В малките населени места не малко са хората, които се придвижват с пътни превозни средства с животинска тяга. Със затопляне на времето очакваме да се увеличи техният брой. Някои стриктно спазват изискванията, но има и такива, които се движат без светлини, без светлоотразителни жилетки, и създават опасности за инциденти на пътя. В региона няма много инциденти с каруци, но предпочитаме да вземем мерки предварително и да предупредим собствениците, а не да говорим, когато вече е станало късно. Контролът за спазване на правилата ще продължи и ще санкционираме всеки, който не ги спазва, обобщи началникът на участъка в Никола Козлево ст. инспектор Валентин Минчев.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *