Свикват Областния кризисен щаб, канят и журналисти
25.02.2021
Близо 2 000 ваксинирани в Търговищко, нови 3-ма положителни
25.02.2021

Татяна Даскалова встъпи в длъжност като председател на Окръжен съд – Търговище

Снимка: Апелативна прокуратура

Съдия Татяна Даскалова официално встъпи в длъжност като председател и административен ръководител на Окръжен съд – Търговище. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна.

На церемонията по подписване на акта за встъпване присъстваха председателят на Апелативния съд във Варна и двамата зам.-председатели – ръководителите на Гражданското и Наказателното отделения Милен Славов и Янко Янков. Ванухи Аракелян пожела на  Даскалова успешен мандат, за което ще помогне отличната работа на колегите й. „Екипът на ОС-Търговище винаги е даван за пример, включително заради 100-те процента изготвени в срок съдебни актове“, каза ръководителят на Апелативния съд. Поздрав от името на служителите поднесе съдебният администратор Ани Бъчварова.

Татяна Даскалова е завършила „Право” в СУ ”Климент Охридски” с  отличие. Започналата е кариерата си като младши съдия в ОС–Търговище. Тогавашният закон е повелявал изборът да се прави от парламента. Тъй като в този момент е действало Великото Народно събрание, влизането й в  съдебната система е било с решение на ВНС. Като съдия в Районния, а след това и в Окръжния съд първоначално е разглеждала всички видове дела, а впоследствие специализира гражданско и търговско право.

Приоритетните цели, които си поставя като председател, са да създаде такава организация на работа, която да осигури още по-качествено и независимо правосъдие, в разумни срокове. „Другата важна цел в целия ми професионален живот е повишаването на авторитета на съдебната власт и издигането на по-високо ниво на правната култура на гражданите. Това ще даде възможност да възприемат съда като място, където отстояват правата си”, казва новият председател на Търговищкия окръжен съд. Тя аргументира кандидатурата си още с наличието на професионален авторитет сред колегите й и с необходимостта председателят да има морален облик, съобразен с високите изисквания и очакванията на обществото. „Но и това не е достатъчно. Необходима е сила, енергия, амбиция и много работа, за да се запази постигнатото досега и то да послужи като основа за подобряване на работатата на всички органи на съдебната власт“, казва дългогодишният съдия.

Освен доказал се съдия, Татяна Даскалова е и отличен комуникатор. От над 10 години отговаря за връзките на съда с обществеността и с медиите.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *