Минута мълчание и сирени в памет на медиците
06.04.2021
Деца и горски педагози отбелязват Седмицата на гората онлайн
06.04.2021

Запалиха колата на общински съветник от Шумен

Запалиха колата на общинския съветник от групата на ВМРО Шумен Явор Якимов. Умишленият палеж станал по време на предизборната кампания. Вечерта на  24 март, монтираната в дома на съветника охранителна камера, запечатела деянието.

„Нямам задължения към кредитни къщи, не дължа пари на никого. Нямам обяснение защо, предполагам е лично. Води се разследване, но засега извършителят не е открит. Не се страхувам, просто искам да разбера кой е. Интересното е, че две седмици преди палежа счупиха прозорците на дома ми“. Това заяви за shumenonline.bg Явор Якимов и категорично отхвърли съмнението палежът да има връзка с работата му като директор на училището в Каспичан, общински съветник в ОБС Шумен или на партийната му принадлежност.

Колата била паркирана на ул. „Нанчо Попович“ №37. На видеото се вижда как извършителят спокойно приближава автомобила, почиства снега от предното стъкло, излива запалителна течност от бутилка и я пали със запалка.

Пламналият автомобил бил загасен от съсед на общинския съветник, който минал от там с колата си две минути след палежа.

Всъщност това не е първата запалена кола на Якимов. „През 2019 година автомбилът ми изгоря напълно, извърителят не беше открит, а разследването беше прекратено“, обясни общинският съветник.

От полицията в Шумен потвърдиха за инцидента и заявиха, че по случая се води разследване от прокуратурата.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *