МОН утвърди нови дати за отложените състезания и олимпиади
07.04.2021
Ремонтират детските градини в Шумен
07.04.2021

В памет на загубилите битката с ковида медици

Снимки: shumenonline.bg

С вой на сирени от линейки почетоха паметта на загубилите битката с коронавируса медици в Шумен.

Точно в 12.00 часа лекари от различни болници в страната запазиха минута мълчание в памет на колегите си.

За да чуе сирените и да отдаде почит към паметта на един от загиналите в битката с вируса, фелдшер Мехмед Мехмедов от ЦСМП Венец, днес пред шуменската болница дойде съпругата му Айнур Мехмедова.

50-годишният медик издъхна на 13 ноември миналата година.

„Пет дни се лекува вкъщи, три дена прекара в болницата. Още като влезе казах на лекарите, че има нужда от плазма, тогава трудно се намираше“, сподели през сълзи съпругата му, която успяла да пребори вируса.

Към пациентите си фелдшерът винаги бил отзивчив и на никого не отказвал помощ. Той и съпругата му, която е акушерка и работи в МБАЛ Шумен, отдали 27 години от живота си на грижата за другите.

„Трудно е да се работи, но винаги се отзоваваме. Пациентите идват със своята болка и ние трябва да им помогнем, но и да се пазим, Тежко, когато и ние станем пациенти“, сподели Мехмедова.

Коварният вирус не пощади и шуменските медици. Жертви на ковида станаха двама фелдшери, две медицински сестри и един лекар.

По данни на Българския лекарски съюз през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки са изгубили живота си, борейки се с COVID-19.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *