Ремонтират детските градини в Шумен
07.04.2021
Зала „Арена Шумен“ приема финалния турнир за купата на България по хандбал за мъже
07.04.2021

Душата на медика

Снимки: Иван Иванов

Изтощение, умора до краен предел, синдром на професионално прегаряне и психическа депривация- ежедневие на медиците днес, тъмната страна на тази професия! Така д-р Десислава Найденова от МБАЛ Шумен описва днешния празник, на който здравните работници отбелязват Световния ден на здравето.
„Днес ще пиша за светлата страна, тази, заради която си струва да продължиш да практикуваш, въпреки несъвършенствата в системата. За миговете, които карат сърцето ни да спре да бие, а очите отново да греят! Мигът, в който даряваш нов живот, мигът, в който връщаш усмивката на страдащ човек, мигът, в който си единствената утеха на угасващ живот! Миговете, които ни карат да се усмихваме и плачем, да се радваме с радостта на близките на болния и да страдаме с тях при всяка тяхна загуба, превръщайки я в наша.
Душата на медика, готова да загърби собственото страдание и да помогне на друг. Една от най- хуманните професии, в която виждаш болка, страдание, но и която носи безкрайно удовлетворение при всяка победа над смъртта. Една хуманна професия, на която са посветили живота си достойни хора! Днес е светъл ден и тази светлина е дарена от всички нас, които сме се посветили на чудото, наречено Живот! На всички медици, които въпреки натиска и трудните условия в тази Ковид- война, запазиха човешкото в себе си и професионализма си, честит празник!
Д-р Десислава Найденова- председател на ЛС на МБАЛ Шумен
Редакцията на shumenonline.bg пожелава на  всички здравни работници здраве и сили в борбата на фронта. Благодарим Ви!
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *