Спипаха 21-годишен, „брулил“ кафе – автомати в Търговище
08.04.2021
Над 4 500 нарушения по пътищата в Шуменско само за месец
08.04.2021

ВиК започва проверка на водомерните възли и водомери

Представители на „ВиК – Шумен“ започват проверки на техническото състояние на водомерните възли и отчитане на водомерите, съобщават от пресцентъра на дружеството.

Клиентите трябва да осигуряват свободен и безопасен достъп до водомерните шахти на длъжностните лица, упълномощени от „В и К – Шумен“.

Водомерните шахти в имотите на клиентите трябва да бъдат почистени и подготвени за безопасна експлоатация и при необходимост – да бъдат извършени съответните ремонти дейности. В случай на установена неизправност и повреди по водомерния възел и присъединителните елементи, потребителят следва да уведоми В и К оператора.

За изпълнение на дейността си, свързана с водомерите, упълномощените от „В и К – Шумен“ длъжностни  лица имат право на свободен достъп до измервателните уреди. Задълженията на В и К оператора във връзка с водомерите, включват:

  • проверка на състоянието и изправността на водомерните възли и присъединителна апаратура и отстраняване на констатираните повреди;
  • подмяна на водомери с изтекъл метрологичен срок или повредени;
  • отчитане на показанията на средствата на измерване при условията и сроковете определени от общи условия за предоставяне на В и К услуги чл.7 ал.6 от общите условия;
  • уведомяване на потребителите за констатирани проблеми във вътрешната водопроводна инсталация

Клиентите ще бъдат информирани за  датата на посещение на служител на „ВиК – Шумен“ за проверка на техническото състояние на водомерния възел и отчитане на водомера чрез разлепени информационни съобщения или на единния телефонен на оператора.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *