Проф. Ангелов: Отчитаме крехки тенденции за спад на заболеваемостта
08.04.2021
Няма да прилагат „АстраЗенека“ при жени в риск от тромбози
08.04.2021

Връщат учениците в клас от понеделник

Възстановяват частично присъственото обучение на учениците, това обяви на брифинг днес министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Учениците ще се върнат в класните стаи от понеделник, 12 април по познатата схемата: 1-4 клас, 7, 8 и 10 клас. Ако епидемичната ситуация позволява от 26 април ще се върнат 5, 9 и 12 клас. Като последните ще приключат учебната година по-рано. За тях графикът ще е от 26 април до 14 май.

„Това няма да го видите в заповедта, тъй като тя ще обхване периода на извънредните мерки – тоест до 30 април. Подчертавам, че това е силно зависимо от общото решение за налагане на мерки. Като цяло ситуацията в системана на образованието е следната – при съпоставими общи стойности спрямо ноември, ситуацията е близо два пъти по-добра. Два пъти по-малко са заразените учители и ученици“, каза още Вълчев.

Ще бъдат възстановени дуалните форми на обучение в предприята, както и практическите занятия и индивидуалните изпити и дейности.

По думите на обрзователният министър в системата няма починали учители след ваксина, както и такива в тежко състояние. Към момента заразените прдагогически и непдагогически персонал са 500 на брой.

„Благодарение на ваксината ще успеем да възстановим присъствения учебен процес“, подчерта Вълчев.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *