Блъснаха жена, докато пресича
26.04.2021
На прощаване с областния
26.04.2021

Евакуираха деца заради теч на газ, на място е директорът на полицията

Малко преди 17 часа днес в дежурната част на ОДМВР Шумен е потърсено съдействие от екипи на РСПБЗН за отцепване на район, в който има теч на газ.

Към ул. „Съединение“ № 41 били насочени полицейски екипи. Дежурен противопожарен екип посочил мястото на авария на газопреносната мрежа. Веднага са евакуирани хората, както и децата намиращи се на площадките в съседните детска градина „Космонавт“ и ясла.

На място пристигна и директорът на ОДМВР Шумен ст. комисар Ялчън Расим да се запознае със ситуацията и създадената организация.

Създадена е незабавна организация за предаване на децата от детската градина на родителите им от авариен вход на бул. „Мадара“. Течът е овладян, екипите остават на място до пълното обезопасяване на тръбата.

От полицията молят гражданите да спазват указанията на пожарникарите и на полицейските служители, които са на място.

Организацията, която е създадена има за цел не да причинява неудобство, а да бъде обезопасен района за жителите и преминаващите граждани. От детската градина яслата съобщиха, че по-голямата част от децата са били взети от родителите си преди течът на газ. Останалите деца са предадени през аварийния вход/ изход, който е през бул.“Мадара“.

Половин час по-късно от полицията съобщиха, движението е освободено, а екипите се оттеглят. На място за дежурство остават екипи на газоразпределителното дружество.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. same каза:

    Не беше точно теч на газ, а скъсана тръба. Излизаше газ с пълна сила, не е просто случайно изтичане. Тръбата е в изкопа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *