Ася Аспарухова е новият председател на Общински съвет Шумен
29.04.2021
Шумен без омбудсман и почетен гражданин
29.04.2021

Мирно бдение и в Шумен

Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район – Варна организираха мълчаливи бдения пред Съдебните палати в областните центрове

Така, по мирен начин, те категорично заявиха своето несъгласие с приетите на първо четене в Правната комисия на 45-тото Народно събрание промени в Закона за съдебната власт и Наказателно – процесуалния кодекс.

Ние, прокурорите, следователи и съдебните служители от Апелативен район – Варна изразяваме своето категорично несъгласие с прибързаните, неоснователни и безотговорни опити за промени в Закона за съдебната власт и Наказателно – процесуалния кодекс.

Считаме, че се извършва груба намеса в дейността на съдебната система, нарушава се нейната независимост и самостоятелност в частност на дейността на Прокуратурата на Република България.

Така се цели нарушаване на правовия ред в държавата, на върховенството на закона, и разделението на властите. Считаме, че с опитите за такъв тип промени в законите се уронват устоите на държавността в страната.

В заключение ще припомним един от древноримските постулати:

„Без правосъдие няма свобода“.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. ААА каза:

    Е, няма такава структура, като българската прокуратура-всички под строй. Понякога изпитвам срам, заради „мирното“ изразяване на волята им……или може би тази на тъй.нар. главен прокурор. Но всеки човек има граница на човешко и професионално достойство.
    А за древноримските постулати: прокурорите да не забравят, че не правораздават доколкото ми е известно. Или свободата е функция на обективен и независим съд, а не на прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *