Прекъсвания на тока в Антоновско
03.05.2021
Отново броим повече излекувани
03.05.2021

БСП връща мандата

Снимка: БСП

БСП ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май. Това обяви във фейсбук лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Решението е взето от членовете на Националния съвет на партията и парламентарната група на съвместно заседание на „Позитано“ 20.

„Всеки загубен ден в опити за правителство продължава живота на кабинета Борисов. Ако и когато президентът реши да покани някого от БСП в служебен кабинет, то това ще става по правилата и устава, с решение на НС. 4 години се борим за промяната на модела на управление на ГЕРБ и Борисов, но на последните парламентарни избори по-голяма част от българските граждани видяха в Слави Трифонов и „Има такъв народ“ възможност за промяна. Изразихме предварително подкрепа, подадохме ръка на няколко пъти, която беше отхвърлена. Имаме предварително заявена позиция от трите нови политически субекти, че няма да подкрепят правителство на БСП. Трите нови партии показаха политическа незрялост, липса на култура за политически диалог. Всеки е срещу всеки. Не можаха да избягат от егото си и да се обединят за онези неща, които ни събират, а не които ни разделят. В тази ситуация, въпреки желанието за промяна, с готов план, ден по ден и мярка по мярка и с хора, които могат да направят тази промяна, правителство съставено от БСП, макар и временно, е невъзможно“, обяви Нинова.

Днешния ден Корнелия Нинова определи като исторически за БСП. Това означава шанс за президента Радев да поеме управлението на страната. Предстои държавният глава да разпусне Народното събрание, след което трябва да излъчи служебен премиер. То от своя страна ще има за задача да организира нови избори.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *