Кейт Мидълтън отново блесна с тоалет на дизайнер от Велики Преслав
10.05.2021
95 случая на COVID, 5-годишно дете положително на вируса
10.05.2021

Десета нощ на литературата в Шумен

Снимка: Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров"

Текстове на съвременната европейска литература ще представи Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в рамките на международната инициатива Нощ на литературата от 18.00 ч. на 12 май.

Събитието чества в България своето десето издание и по традиция е инициирано от посолствата и културните институти на участващите в него европейски държави, от Представителството на Европейската комисия в България и Фондация „Детски книги” и се реализира с организационната подкрепа на местните общини в партньорство с библиотеки, читалища и други организации с отношение към книгата и четенето. Медийни партньори на Нощ на литературата 2021 са програма „Христо Ботев” на БНР, „Литературен вестник”, онлайн медиите „Въпреки.com”, „Аз чета“, „Литературен клуб”, „Диаскоп” и NewsArt.

През настоящата година в Нощта на литературата се включват дванадесет български градове (Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен). Организатор на събитието в Шумен за седми пореден път е РБ „Стилиян Чилингиров”, в която ще бъдат представени откъси от романите „Вечно чужда” на Стефан Хертманс, „Анежка” на Викторие Ханишова, „21 начина да умреш” на Сара Енгел, „Детският влак” на Виола Ардоне, от книгите „Балада за един счупен нос” на Арне Свинген и „Нарисува за децата Вадим Лазаркевич” на Зорница Христова, от поетичната книга на Владимир Мартиновски „Преображения”.

на 11 май – професионален празник на библиотечните и информационни специалисти, РБ „Стилиян Чилингиров“ няма да работи с читатели.

shumenonline.b g

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *