Съдят поповчанин, хванат с контрабанден тютюн за 55 хил. лева
10.05.2021
Предписания и актове за вода с влошени качества в Търговище и Омуртаг
10.05.2021

Медали за грациите на „Алегро“ от турнира „Фея под липите“ в Стара Загора

Снимки: "Алегро" Търговище

Грациите на „Алегро“ Търговище се завърнаха с призови отличия от XV-я Международен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“, който се проведе в Стара Загора.

Снимки: shumenonline.bg

В тридневната надпревара от 7 до 9 май състезателките на „Алегро“ успяха да се преборят близо 600 състезателки от цяла България и грабнаха:

Бронзови медалистки на съчетание с топки при девойки старша възраст станаха Данайа Бончева и Ивайла Иванова.

При девойки младша възраст над 10 г. втори с обръч се класира ансамбъл в състав: Христина Тодорова, Иванина Кунчева, Адриана Петрова, Дуйгу Али и Ясмин Феттова.

При девойки младша възраст до 10 г. на пето място с обръч се класираха ансамбъл в състав: Миа Кожухарова, Стилияна Тодорова и Амелия Димитрова.

В индивидуалната надпревара в многобоя при девойки старша възраст бронзов медал завоюва Пресиана Неделчева, която изигра съчетание с топка. В многобоя тя се класира четвърта.

В индивидуалната надпревара в многобоя при девойки младша възраст в категория Елит на осмо място се класира Кристияна Петрова. Тя изигра три съчетания с топки, бухалки и лента. Девета се класира Данайа Стойкова /обръч, топка, лента/.

Четвърта на лента и пета на обръч в категория „А“ се класира Савелия Христова.

С медали се прибраха и най-малките грации на клуба.

Домакин на елитния форум бе спортен клуб по художествена гимнастика „Елит“ Стара Загора с президент Кремена Ангелова – член на треньорската комисия на БФХГ.

Специален гост на събитието бе бившата национална състезателка и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова, която беше посрещната с вълнение от младите надежди на художествената гимнастика. Главен съдия на турнира бе Мария Грозданова.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *