Медали за грациите на „Алегро“ от турнира „Фея под липите“ в Стара Загора
10.05.2021
Ясно и слънчево
11.05.2021

Предписания и актове за вода с влошени качества в Търговище и Омуртаг

Снимка: Pixabay

Три предписания и два акта са съставили здравните инспектори на Регионалната здравна инспекция в Търговище по време на извършения от тях контрол.

Предписания са връчени на технически ръководител от ЕР-Търговище за установяване на причините за подаване на питейна вода от централното водоснабдяване с влошени микробиологични показатели в населено място от общ. Търговище; технически ръководител от ЕР-Омуртаг за установяване на причините за подаване на питейна вода от централното водоснабдяване с влошени микробиологични показатели в населено място от общ. Омуртаг; до кмета на населено място от община Омуртаг за информиране на населението за влошено качеството на водата от местна чешма.

Актовете са за подаване на питейна вода от централното водоснабдяване с влошени микробиологични показатели до крана на крайния потребител в населено място от община Търговище и фризьор обслужващ клиент без поставена защитна маска за лице във фризьорски салон в Попово.

По систематичен и насочен здравен контрол са извършени общо 223 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 46 проверки са по текущ контрол, 46 са проверките по Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки и продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и 100 проверки в различни видове обществени обекти по спазване Заповедите на министъра свързани с контрола и спазване на противоепидемичните мерки.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *