Културна панорама за месец юни
05.06.2021
Иззеха 15 кг. контрабанден тютюн от жена в Нови пазар
05.06.2021

Разкриха крадци на катализатор, единият доработвал като сводник

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

Криминалисти от областната дирекция в Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на катализатор от лек автомобил в града. Случаят е описан в бюлетина на 3 юни.

Припомняме, че сигнал за кражбата е получен от 53-годишен мъж от Шумен. По негови данни станала за времето от 9 до 17:30 часа на 2 юни от обособен паркинг до предприятие на ул.“ Тракийска“ в Индустриалната зона в града. Предприети са незабавни действия за установяване на извършителя. При извършения оглед е получена информация от граждани за автомобил с мъже със съмнително поведение. Съобщен е част от регистрационния номер на колата, с която са се придвижвали. При направена справка е уставен и е потърсено съдействие в съседните областни дирекции. Служители на ОДМВР- Русе са засекли автомобила в града и са го спрели за проверка. В РУ- Шумен са конвоирани и задържани 53-годишен мъж от Варна и 43-годишен от село Баново, общ. Суворово.

При проведените процесуално-следствени действия под ръководството на прокурор от районната прокуратура в Шумен са иззети множество инструменти. Част от генерацията за отвеждане на изгорели газове е открита изхвърлена край Шумен. Изяснява се съпричастността им към други кражби. По време на задържането и направения личен обиск в 43-годишния мъж от село Баново е намерено сгънато фолио с около един грам кафеникав прах, което по негови данни е хероин. Иззето е предстои да бъде изследвано лабораторно. Мъжът е криминално проявен с кражби, хулиганство, грабеж с нанасяне на телесна повреда , употреба на наркотици, управление на автомобил след употреба на наркотици и управление на МПС в срок на лишаване по административен ред. 53-годишният мъж от Варна също е криминално проявен. Известен е на полицията с изнудване с телесни повреди, склоняване към проституция, управление на МПС след употреба на алкохол, самоуправство. Взета му е мярка „подписка“, а 43-годишният с постановление на  прокурор е с мярка задържане за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъплението продължава.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *