Изследване: Сериозно засушаване и промяна на климата
07.06.2021
Омуртаг празнува
07.06.2021

Шуменка на два пъти обра съпруга си, заложила над 112 000 лв.

Криминалисти от областната дирекция в Шумен установиха извършителя на две кражби на големи парични суми от частен дом в града, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Автор на кражбата на над 112 000 лева се оказала съпругата на потърпевшия. На  12 октомври 2020 година  в полицейското управление в Шумен бил приет сигнал от 33-годишен местен жител  за кражба на парична сума в размер на 90 000 лева от частен дом на ул. “ Седма“ в града. На място бил извършен оглед. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление криминалисти от полицейското управление предприели множество действия за установяване на извършителя. Не са установени данни за насилствено проникване на имота. Иззети са дактилоскопни следи, които не  дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от семейството. Проведени са множество разпити, между които и на лица, посочени от 33-годишния потърпевш мъж от Шумен, за които предполагал, че са евентуални извършители на кражбата.

Действията по разследването са проведени под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен. На 27 януари в районното управление в града било получено съобщение, че от дома на 33-годишния мъж отново липсва парична сума в размер на 22 300 лева. По негови данни парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор са  назначени множество експертизи.

Пред разследващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лечение на дете. Извършени са  процесуално-следствени действия. Работата продължила по няколко версии за кражбите. За разплитане на случая помогнала регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка. Изискани са документи от различни банкови институции, видно от които станало ясно, че тя е  залагала големи парични суми. Установено било, че  в едногодишен период направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на месец март  тя признала, че извършила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лева и на 22 300 лева.  Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *