Актове и предписания за лоши показатели на водата и неспазване на мерките
07.06.2021
До обяд слънце, следобед дъжд
08.06.2021

18 новозаразени и 20 хоспитализирани за седмица в област Търговище

Снимка: Pixabay

Без положителни на COVID 19 започна новата седмица в област Търговище. Общият брой на диагностицираните жители на областта към този момент е 3992.

Активните случаи са 97. В болничните заведения в областта са настанени за лечение общо 20 пациенти с коронавирус, един от които е в интензивно отделение. Лицата, инфектирани с вируса, които се лекуват в домашна обстановка, спазвайки наложена им от РЗИ-Търговище карантина, са 77.

3604 граждани са излекувани след заразяване с COVID-19. А 291 човека са починали, вследствие на заболяването.

От началото на ваксинационната кампания срещу COVID-19 до момента са ваксинирани общо 18 136 граждани на област Търговище. С напълно завършена имунизация са 8 013 лица, а с първа поставена доза ваксина са 10 123 човека.

Регистрираните положителни на вирусната инфекция през изминалата седмица са както следва:

1 случай на 31 май 

Заболял е жител на община Търговище, който с предписание на РЗИ-Търговище е поставен под домашна изолация. Под карантина е поставено и едно контактно лице.

6 случая на 1 юни

Диагностицирани са по двама жители на общините Търговище, Попово и Омуртаг. Хоспитализирани са четирима от тях, а останалите са поставени под домашна изолация с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани като контактни са други четири лица.

6 случая на 2 юни

Диагностицирани са трима жители на община Търговище, двама от община Омуртаг и един от община Опака. Всички новозаразени са в добро общо здравословно състояние и са поставени под домашна изолация с предписания на РЗИ-Търговище. Като контактни лица, под карантина са поставени други 8 човека.

3 случая на 4 юни 

Инфекцията е установена при 2 лица от община Търговище и един жител на община Омуртаг. Двама от тях са настанени за болнично лечение. С предписание на РЗИ-Търговище, третият новозаболял е поставен под домашна изолация. Под карантина са поставени и четири контактни лица.

Регистрирани са и два нови смъртни случая, вследствие на COVID-19. Починали са жена на 74 г. и мъж на 75-годишна възраст от община Търговище, като и двамата са били приети за лечение с двустранна ковид-пневмония.

2 случая на 5 юни

COVID-19 е установен при един жител на община Търговище и един гражданин на община Антоново. Същите са в добро общо здравословно състояние и с предписания на РЗИ-Търговище са поставени под домашна изолация. Като контактно лице е карантиниран още един жител на областта.

shumenonlien.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *