В Омуртаг: Двама дръзнаха да нарушат карантината си
09.06.2021
Областният управител няма да обжалва решението на съда за Мадара
09.06.2021

КАТ глоби 36 водачи с телефон зад волана

Снимка: shumenonline.bg

36 водачи са използвали мобилен телефон без устройство „свободни ръце“, 62 са били без застраховка „Гражданска отговорност“, са установени при проверките в област Шумен през месец май, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

3673 са установените нарушения през месец май, 890 са за скорост. Наложени са 1955 глоби с фиш, издадени са 855 електронни фиша, съставени са 629 акта за установени административни нарушения.

За неспазване на предимство и знаци са санкционирани 325 водачи. Двама са отнели предимство на пешеходци. Наложени са 436 глоби за неправилно спиране и паркиране. 13 са водачите, установени да шофират след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, деветима са с промили под 1,2. Шестима са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози. През месец май с нередовни пътни документи са били 337 водачи, 163 са били зад волана на технически неизправно превозно средство, 155 не са били с поставен обезопасителен колан или каска по време на извършено проверки. При проверки в областта са установени 43 неправоспособни водачи. На 50 водачи временно са отнети свидетелствата за управление, в 32 от случаите за управление без застраховка „Гражданска отговорност“, 43 са неправоспособните водачи, общо 22  са седнали зад волана селд употреба на алкохол. За различни констатирани нарушения на 51 пътни превозни средства е била прекратена регистрация. За неправилно пресичане са санкционирани 11 пешеходци

През месец май на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани 56 пътнотранспортни произшествия, от тях 14 са тежки. Пострадали са 18 участници в движението.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. РР каза:

    Много джигити в нашия град, напълни се със селяндури, дето не знаят правилата и са карали само на село. На повечето направо да им спират колите от движение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *