В ход е специализирана полицейска операция
10.06.2021
Подкрепа за проф. Кантарджиев от Шумен
10.06.2021

Маските падат

Здравните власти обмислят падането на маските на редица обществени места. Това стана ясно на изнесен брифинг на Министерството на здравеопазването пред медиите днес. Очаква се заповедта ще бъде издадена в началото на следващата седмица.

„Oбмисляме падане на маските в зали за спорт, фитнеси, фризьорски салони, малки търговски обекти, трудови колективи с не повече от 5-7 човека, но само където всички хора са имунизирани“, обяви заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му епидемичната обстановка в страната трябва да се нормализира, а процесът по имунизация – да се стимулира. Облекчаването на противоепидемичните мерки се дължи на спада на заболеваемостта от COVID-19 у нас, който вече е 43 души на 100 хиляди население.

„Ще бъдем внимателни в стъпките. В зависимост от епидемиологичната обстановка ще предприемаме различни действия. Към този момент не се предвижда отпадането на маските в градския транспорт”, казва още той.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Цеци каза:

    Ако имаме антитела, защо да се имунизираме. Антителата са нашият имунитет , а и имунната ни система си върши работата . Защо продължават да ни навират в очите ваксини , от които има толкова осакатени и починали хора . Спрете с този гиноцид !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *