Хандбалисти благодарят на „Алкомет“
11.06.2021
Седмокласници подредиха изложба от ръчно рисувани тениски
12.06.2021

Дами с пушки празнуваха рожден ден във Велики Преслав

Снимки: Албена Параскевова

20 дами с пушки в ръка отпразнуваха петия рожден ден на Националния дамски ловен клуб „Аврора“ през изминали уикенд във Велики Преслав. Това сподели пред shumenonline.bg домакинът на събитието  Албена Параскевова от Ловно-рибарско дружество „Велики Преслав“.

За празника пристигнали ловджийки от цялата страна. Дамите премерили точния си мерник с лов на разселен фазан, извършен на полигон за обучение на кучета, и турнир стрелба по панички. Купата от турнира спечелила именно Албена.

„Ловджийската страст е заложена не само у мъжете. Това е начин да търсиш и откриваш нови неща, да общуваш с природа, за което се иска и кураж, особено при лова на дива свиня. Връзка с природа е най-важна, само хора, които не познават истинската същност на ловеца могат да твърдят, че една жена не може да е ловец, че не стреля точно или, че не обича животните. Интелигентният ловец има различно виждане за взаимоотношенията между животните и хората. Повечето смятат, че сме жестоки хора, ние цяла зима сме хранили животните“, разказа за предизвикателството да ловуваш Албена.

По време на ловния уикенд със собствени средства дамите купили 19 фазана, от които по време на турнира отстреляли 7. Останалите 12 разселили в ловищата на Велики Преслав.

Организатор на лова на фазани е Ловно-рибарското сдружение Велики Преслав. Сред дамите от „Аврора“ са адвокатки, счетоводителки, лекарки , които са нежното лоби в мъжкото хоби. В последния ловен ден ловджийките посетили останките на туристическия кораб „Тангра“.

Дамите се събират всяка година, като за първи път избират да празнуват във Велики Преслав.

shumenonline.bg

 

1 Comment

  1. и каза:

    УБИИЙЦИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *