В Разград: Осъдиха собственик на нощен бар, нарушил мерките
11.06.2021
Концерти, забавления и спортни прояви през месец юни в Шумен
11.06.2021

165 години театър в Шумен, 165 години театър в България

Снимка; ДКТ "Васил Друмев"

С поредица от събития ДКТ „Васил Друмев“ ще отбележи тази година 165 години театър в Шумен, 165 години театър в България. Един от акцентите е премиера на комедията „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни, която ще бъде на 16 август, съобщават от театъра.
Началото на спектакъла „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни бе поставен днес на знаково място с любезното съдействие на Народно читалище „Добри Войников“.  Драматургичният вариант е на Кольо Карагеоргиев, постановката на Съби Събев, сценичната среда – на Димитър Димитров. В ролята на Михал ще видите популярния от театъра и киното актьор Ники Станоев, като ще му партнират актьорите от трупата на шуменския театър Веселин Бърборков, Стефани Лечева, Валери Зарков, Радостина Велкова, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Пламен Иванов, Вилиана Димитрова и Катрин Лалова.
„Днес всички се докоснахме до оригиналната книга, отпечатана с „голяма сума от 75 български спомоществователи“ / Къна Бойчева/ и зорко съхранявана в библиотеката на НЧ „Добри Войников“- Шумен.
Предизвикателството е за целия екип на театъра, тъй като пиесата тогава е имала огромен успех“, споделиха режисьора Съби Събев и актьорите, които ще се превъплътят в действащите лица от пиесата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *