Акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“
17.06.2021
Река излезе от коритото си, наводни село в Търговищко
17.06.2021

Без загинали деца на пътя

7 тежки пътнотранспортни произшествия с участието на деца са настъпили на територията на област Шумен за периода 1 юни – 31 август 2020 г. Сред тях няма загинали, сочат данните на ОДМВР Шумен.

За сравнение през същия период на 2019 г. са били регистрирани 4 ПТП с участието на деца, от които 2 са били тежки, при които са били ранени 2 деца.

По вина на децата са настъпили 3 ПТП, както следва:

На 13 юни 2020 г. в град Смядово, на кръстовището на ул. “Черноризец Храбър“ и ул. „Панайот Волов“, детето – водач на мотоциклет губи контрол над управлението му, вследствие на което се блъска в бордюра вдясно и пада от мотоциклета.

На 17 юли 2020 г. в град Шумен, на кръстовището на  ул. „Бели лом“ и ул. „Искър“, детето – водач на велосипед, при наличие на пътен знак Б2  „Спри! Пропусни движещите се с предимство!“ на пътя, по който се движи,  навлиза в кръстовището без да спре, вследствие на което е блъснат от МПС, което се движи по пътя с предимство.

На 30 август 2020 г. в Шумен, по ул. „Георги Сава Раковски“,  детето – водач на велосипед  губи контрол над управлението му, вследствие на което се блъска в бордюра в дясно и пада от велосипеда.

Едното дете – пешеходец е блъснато на паркинг от МПС при движение на заден ход, а другото е блъснато от МПС при пресичане на платното за движение на пешеходна пътека – тип „Зебра“.

За периода от 1 юни до 31 август 2020 г. на територията на Шуменска област са регистрирани общо 216 пътнотранспортни произшествия, от които  169 с материални щети, а останалите 47  тежки, с пострадали лица. При настъпилите тежки ПТП са загинали 4 и са ранени 53 участници в движението. През същия период на 2019 г. са били регистрирани 267 ПТП, от които 47 са били тежки, при които са загинали 8 и са били ранени 48 участници в движението.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *