Детски турнир „Шахматно лято“
19.06.2021
Шампионите на купа „Никола Козлево“
20.06.2021

90 колоездачи стартираха на шампионата по шосейно колоездене в Никола Козлево

Снимки: shumenonline.bg

Проливен дъжд беляза началото на Националното състезание по колоездене на шосе в Никола Козлево, предаде репортер на shumenonline.bg.

„Хубав асфалт, хубави пътища – това е основната причината поради, която за трета година избираме Никола Козлево. В нашия спорт добрата пътна настилка е много важно. Теренът е тежък и начупен. Денивилацията на трасето при юношите и жените е 1 400 м., а при  мъжете 1780 м. Тази година разнообразихме маршрута с нови отсечки, които разбрахме, че са наскоро асфалтирани“, обясни на пресконференция пред журналисти зам.-председателят на Българската федерация по колоездене Любослав Венков.

Трасето е с обща дължина 106 км. за индивидуалното бягане по часовник е 18 км. , толкова е и за юноши старша възраст и жени Елит. 36 км. е за мъже Елит и мъже U23.

Сред основните претенденти за купата на Никола Козлево са миналогодишните шампиони Спас Гюров, категория Елит, състезател от Snooze-VSD Люксенбург и Мартин Попов мъже до 23 години състезател на Doltsini Pro Team.

Масовият старт е утре от 9.00 ч. по маршрута село Цани Гинчево в посока към Никола Козлево, Хърсово, Църквица (навлизане в 1 обиколка), Войвода, Крива река, Църквица, Хърсово, Никола Козлево (навлизане в 1 обиколка за Жени Елит и 3 обиколки за Юноши ст. възраст), Ружица, Хърсово. Дължината на трасето за юношите е 106 км, а за жените – 70 км.

От 12. 45 часа стартират и мъжете по същия маршрут, като пробегът при тях е 155 к. По време на шампионата  трасетата, по които преминава колоната ще бъдат с временна организация на движение, като за сигурността на колоездачите  ще се грижат над 100 стюарди и 25 полицейски служители на ОДМВР-Шумен.

Награждаване на призьорите и закриването на състезанието ще се състои на официална церемония в село Вълнари, където кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб ще връчи голямата награда купа „НИКОЛА КОЗЛЕВО”.

Организатори на Националното колоездачно състезание за купа „Никола Козлево са Община Никола Козлево, Българска Федерация Колоездене и КК „Варна”.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *