90 колоездачи стартираха на шампионата по шосейно колоездене в Никола Козлево
19.06.2021
Астрономическото лято идва с рязко затопляне
21.06.2021

Шампионите на купа „Никола Козлево“

Снимки: shumenonline.bg и Община Никола Козлево

Спас Гюров от „Snooze“ Люксенбург спечели купата „Никола Козлево“ от Националния шампионат по колоездене на шосе във възрастовата група при мъже Елит, предаде репортер на shumenonline.bg. В борба с проливния дъжд, вчера той спя да се класира първи и на Индивидуалното бягане по часовник.

Първи при мъжете до 23 години се класира  Мартин Папанов от Несебър. С време от 3 ч. и 06 минути първи при юношите старша възраст на дистанция 106 км. финишира 18-годишният Габриел Грозев, състезател от FTrans, Германия. Младата надежда на колоездачния спорт успя да се откъсне от групата още в самото начало на старта и изпревари съперниците си със сериозна дистанция.

На общия старт при жените първа завърши Петя Минкова от Несебър. С най-добро време при жените на часовника вчера се разписа Ивета Костадинова от Veloraptor Несебър, при юноши старша възраст Габриел Грозев, Петър Димитров при мъже до 23 години от Несебър.

Призьорите в шампионата бяха наградени на официална церемония в село Вълнари лично от кмета на община Никола Козлево Ешреф Реджеб и зам.-кметът Иван Иванов.

„Направих доста добра разлика, направих своето си темпо и успях да стигна сам до финала. Може би можех да направя и по-добро време, но силният вятър ме затрудни. Трасето е отлично, асфалта тук е в отлично състояние, организацията е на ниво“, сподели секунда след като финишира Грозев.

„Състезанието премина без инциденти, успяхме да се справим, въпреки проливните дъждове през последната седмица. Наложи се да чистим трасето ден преди старта, окосихме тревата на всички места по маршрута. Организацията за шампионат от такъв ранг е трудна, но не и непостижима. Готови сме да приемем и четвъртото издание на шампионата“, каза пред shumenonline.bg кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб.

Тази година трасето бе разчупено с нова отсечка Войвода – Крива река – Църквица, която местната власт преасфалтира изцяло със свои средства.

„Хубавият асфалт в нашия спорт е от изключителна важност, за това избрахме Никола Козлево – община, която успя да възроди традициите на българското колоездене. Теренът тук е много интересен, начупен, не е с много тежки изкачвания, подходящ е за провеждане на шампионат от такъв ранг“, заяви зам.-председателят на Българската колоездачна федерация Любослав Венков.

Състезанието се проведе през почивните дни. На старта застанаха 90 от най-добрите колоездачи от цяла България във възрастовите групи мъже Елит, мъже U23, юноши старша възраст и жени Елит. Индивидуалното бягане по часовник започна от площада в Никола Козлево. Маршрута, по който колоездачите трябваше да преминат Никола Козлево – Ружица – Хърсово – Никола Козлево, бе с обща дължина 106 км., за индивидуалното бягане по часовник – 18 км., за юноши старша възраст и жени Елит и 36 км. за мъже Елит и мъже U23.

Без контузии и инциденти на масовия старт днес застанаха всички колоездачи, които трябваше да минат по маршрута село Цани Гинчево в посока към Никола Козлево – Хърсово – Църквица (навлизане в 1 обиколка) – Войвода – Крива река – Църквица – Хърсово – Никола Козлево (навлизане в 1 обиколка за Жени Елит и 3 обиколки за Юноши ст. възраст) -Ружица – Хърсово. Дължината на трасето за мъже елит бе 155 км.

Организацията по провеждане на Националния шампионат коства 10 000 лв. на Община Никола Козлево, която за трета поредна година е негов домакин. Със свои средства Общината обезпечи  полицейската охрана и медицинското обслужване за състезанието.

Организатори на Националното колоездачно състезание за купа „Никола Козлево са Община Никола Козлево, Българска Федерация Колоездене и КК „Варна”, които само за три години успяха да възродят колоездачния спорт у нас.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *