„Фолксваген“ се блъсна в шуменски камион край „Боаза“
09.07.2021
Ваксини през почивните дни
09.07.2021

Полиция на всеки километър следи за изборни нарушения

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство продължава. Екипи на РУ- Шумен и сектор „Пътна полиция“ са на територията на община Венец. Работят и по противодействие на битовата престъпност и установяване на издирвани лица.  Извършват се проверки в частни имоти от екип на РДГ за наличие на дърва за огрев без превозни билети и изискващите се по закон контролни марки.

От началото на операцията до момента са профилактирани 120  лица от криминалния контингент, извършва  се наблюдение и непрекъснати контролни действия, за да се пресекат възможности за извършване на престъпление по чл.167 и 169 от НК.

Издадени са 76 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР. Проверени са 1269  моторни превозни средства, 59 заложни къщи и дружества за бързи кредити.  Осъществени са 28 беседи  с формални и неформални лидери, които имат  потенциална възможност да организират контролиран вот.

Целта е да не бъдат създавани възможности и условия за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите. Осъществява се засилено полицейско присъствие на изборни места и секции, където на база анализ от предходни избори има риск от контролиран вот. Извършват се проверки на гражданската регистрация, което включва регистриране на по-голям брой лица на един адрес.

Усилията на областната дирекция  са насочени главно към това да се сведат до минимум условията, в които се извършват престъпленията срещу политическите права на гражданите.

Сили и средства ще бъдат локализирани на уязвими места и в района на ромските махали.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *