Засилено полицейско присъствие в махалите
10.07.2021
Полицията пое охраната на изборните машини и материали
10.07.2021

Сигнали за контролиран вот в седем общини

Снимка: Пресцентър ОДМВР Шумен

През последните две денонощия по различни канали в ОДМВР Шумен са приети сигнали, по които се извършват проверки за евентуални нарушения, свързани с политическите права на гражданите и изборното законодателство. Проверки се осъществяват и по преписки получени от Районна прокуратура Шумен. По всички тях се извършват своевременни действия, като материалите се докладват в прокуратурата. Получените до момента сигнали се отнасят за населени места от общините Шумен, Никола Козлево, Велики Преслав, Върбица, Венец, Нови пазар и Каспичан.

До момента са съставени 55 предупредителни протоколи на лица, за които има информация, че евентуално биха могли да повлияят на изборния процес или да извършат престъпления против политическите права на гражданите. През изминалото денонощие от мобилни групи с включени в тях разследващи полицаи, служители на криминална и охранителна полиция са реагирали на 11 сигнала за нарушения и евентуални престъпни деяния против политическите права на гражданите.

От полицията напомнят, че сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес могат да бъда подавани денонощно на телефон 112, 054/800588 – дежурен ОДМВР Шумен и 9822232, както и на е-mail адрес izbor@mvr.bg.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *