Затруднено движение на кръстовище в Търговище
20.07.2021
Слънчево, с температури до 32 градуса
21.07.2021

На празника с отличие

Снимка: Пресцентър ОДМВР Шумен

Днес пожарникарите отбелязват деня на своя небесен закрилник Свети пророк Илия. Дни преди празника директорът на шуменската пожарна комисар Иван Иванов получава едно от най-високите отличия в МВР- Почетен знак II степен. Наградата за него е неочаквана, а предложението до вътрешния министър Бойко Рашков е от директора на ГДПБЗН- МВР гл. комисар Николай Николов.

„Изключително съм благодарен за тази награда, но тя е оценка както за моята, така и за работата на всички колеги от шуменската дирекция. Заедно сме преодолявали различни тежки ситуации, винаги сме едни от първите, които пристигат на произшествия. Виждаме страха в очите на хората, и винаги помагаме. В днешния ден сме отново на линия, и засега поне нямаме сигнали за тежки произшествия“, коментира комисар Иванов.

В системата на МВР комисар Иванов започва работа през 1991 година. „Много произшествия съм посетил и като пожарникар, и като ръководител на екипите. Не мога да забравя инцидентът в Хитрино, не мога да забравя пожарът през месец август миналата година в смесената гора над кв. Дивдядово. Изключително тежка ситуация, динамична, но благодарение на упоритата и целенасочена работа на огнеборците се справихме и не допуснахме разпространението към квартала и ПП „Шуменско плато“. Еднакво тежки за работа са, както пожарите, така и другите бедствия, на които са първи, разказва директорът на шуменската пожарна- инцидентни с опасни вещества, различни промишлени аварии, наводнения, снегонавявания, извозване на болни, доставка на лекарства с верижна техника. Пожелавам на всички колеги да са здрави и да работят все така отговорно и всеотдайно“, допълва комисар Иванов.

Поздравителен адрес за празника е получен от директора на шуменската полиция ст. комисар Владислав Мишев. „Високо ценя вашата всеотдайност, риска, който ежедневно поемате в борбата с огнените стихии и кризисни ситуации за спасяване живота и здравето на хората. Нека Св. Пророк Илия бди над всички вас“, пише в поздравлението директорът на областната дирекция.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *