Купуват подземни контейнери в Шумен
21.07.2021
Шефката на ВиК в недоумение от подписката против поскъпването на водата
21.07.2021

„Ало“ измамници искат пари за лечение на COVID

Снимка: shumenonline.bg

Внимание! Опити за измами по телефона в Шуменско!

В ранния следобед днес на стационарни телефонни номера в село Иваново са получени обаждания от непознат мъж, който се представил за д-р Иванов. Казал, че се обажда от болницата, където лекуват техни близки от ковид. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Измамникът казал, че състоянието им е тежко и имат нужда от скъпоструваща терапия от Америка, която е на стойност 8 500 лева. Хората веднага са задали допълнителни въпроси и са разбрали, че става дума за опит за измама по телефона.

От полицията напомнят, че сценариите за измами могат да бъдат различни, като често в тях се споменават имена, за които твърдят, че са на лекари, полицаи, прокурори, следователи и други длъжностни лица. Не предоставяйте никакви лични данни на непознати хора по телефона!

Полицията призовава всичкиа ако получат обаждане по телефона от непознат, който им иска пари по какъвто и да е повод, да затворят веднага, след като чуят сигнал „свободно“ да се свържат със своите близки или да подадат сигнал веднага на телефон 112.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *