Полицай от Велики Преслав е добрият пример
21.07.2021
Предлагат нова автобусна линия от „Кьошковете“ до Паметника
21.07.2021

Арената почасово

Снимки: Община Шумен

„Арена Шумен“ да бъде ползвана почасово за тренировки и състезателни срещи предлага администрацията. Почасовите цени са залегнати в проект за промяна на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Шумен, който ще бъде гласуван на сесията на 29 юли.

Според предложението спортните клубове ще имат възможността да наемат залата за ползване до 12 часа за цената от 480 лв. с ДДС и до 3 часа съответно 180 лв. с ДДС. Цените за тренировки са до 90 минути – 60 лв. и до 4 часа – 180 лв. с ДДС.

„За времето на управление на спортната зала възниква необходимост от предоставяне на нови услуги и формиране на нови цени за ползване на залата за определено време. Проведени са срещи и разговори със спортните клубове и е установена потребност за ползване на залата за кратки интервали от време при нови видове спортове и за тренировки. В тази връзка е изготвен проект за ползването на залата при различна продължителност. Предложението е формирано съвместно от ОП „Общински жилища и имоти“ и спортните клубове“, посочва в мотивите си администрацията. 

Ползването на тенис масите от двама състезатели е 7,20 лв. с ДДС за час, за четирима – 10,80 лв. на час. За тенис на корт в „Арена Шумен“ при тренировка на двама души цената е 30 лв. на час, за четирима – 42 лв. за час.

Приемането на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Шумен ще доведе до възможности за ползване на залата при приемливи за спортните клубове цени при провеждане на официални срещи и за тренировъчна дейност, акумулиране на приходи от ползването на Многофункционалната зала, които ще се ползват за нейното нормално функциониране и поддържане, освен това ще допринесе за въвеждането на ред при ползването на обекта и за рационалното му ползване. 

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *