Пътната агенция на прокурор
21.07.2021
Удари първият звънец за 46-ото Народно събрание
21.07.2021

Концерт „Цигулката в киното“

Снимка: Симфониета Шумен

Симфониета Шумен кани своите почитатели на концерт с мелодии от култови ленти на Холивуд и Европейското кино – „Цигулката в киното“. Концертът ще се състои утре, 22 юли от 19.05 ч. в зала „Професор Венета Вичева“.

„Цигулката в киното” е изключително успешно реализиран проект. В наши дни филмовата музика се е превърнала в съвременна класика, композирана от големите автори, като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уилямс, носители на десетки награди „Оскар”, „Златен глобус”, „Грами” и други.

Изкушените от всяка добра мелодия слушатели приемат филмовите композиции, саундтраци и теми, като удоволствие за сетивата.

Продукцията „Цигулката в киното” събира музика от „Кръстникът”, „Гладиаторът”, „Дами в лилаво”, „Хари Потър”, „Списъкът на Шиндлер”, „Мисията невъзможна”, „Карибски пирати”, “Имало едно време в Америка”, „Едно време на Запад”,  „Розовата пантера”, „Мисията невъзможна”, „Осъдени души”, „Карибски пирати”, „Хавай №5” и други, в която музикалното изпълнение е подсилено с кадри от самите кино ленти, а глас зад кадър поднася кратка информация за всяко парче.

На пианото свири Георги Милтиядов.

Чавдар Вълков- цигулар

Роден през 1973 г. в Плевен, започва музикалното си образование на 6-годишна възраст. През 1992 г. завършва СМУ „Панайот Пипков”, като основна роля в развитието му изиграва неговата преподавателка по цигулка Йовка Йорданова.

През ученическите си години участва в майсторските класове на Ваня Миланова и проф. Ифра Нийман (1991 г.). Същата година е приет в ДМА „Проф. Панчо Владигеров” – гр. София, в инструментален факултет със специалност цигулка. Завършва висшето си образование през 1996 г. в класа на проф. Евегения-Мария Попова.

В периода 1996-2003 г. работи в Плевенска филхармония, а в периода 2000-2003 г. става помощник-концертмайстор на оркестъра.

От 1998 г. участва в европейските и световни турнета на „New York Harlem Theatre” с операта „Порги и Бес”, а от 2004 г. е и концертмайстор на продукцията.

През 2002 г. създава и менажира камерен оркестър „Студио Примо”, на който е музикален директор и концертмайстор. Като такъв, на същия състав, участва във всички значими музикални фестивали в България – „Новогодишен музикален фестивал”, „Салон на изкуствата”, „Аполония”, „Европейски музикален фестивал, Лауреатски дни „Катя Попова”.

През 2003 г. е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев и Памела Никълсън „Voodoo orchestra”, който участва в благотворителен концерт в „Royall Albert Hall” – Лондон, заедно с Дзукеро, Сара Брайтмън, Омар Фарух и много други звезди от световния шоубизнес.

През 2005 г. отново е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев, този път носещ името „Super orchestra girls”, в най-новия проект на виртуоза, с участието на Памела Никълсън и Класик ФМ, с които прави поредица от концерти в България – София, Пловдив, Варна, Русе и Плевен.

От 2010 г. работи съвместно с испанската импресарска агенция „Powerstring Media Music”, с която реализира звукозаписни проекти за Западна Европа и Америка.

От началото на 2013 г. се изявява като солист в проекта „Цигулката в киното“ и изнася над 50 концерта в редица градове на България – Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Шумен, Габрово, Сливен, Хасково, Пазарджик и др.

От пролетта на 2014 г. се връща в Плевенска филхармония и става концертмайстор на оркестъра.

В началото на 2016 г. заедно с маестро Йордан Камджалов създават „GENESIS ORCHESTRA”, на който става мениджър и концертмайстор до 2017 г.

През есента на 2016 г. е поканен от „BB Promotion” за концертмайстор на бродуейската продукия „West Side Story” и световно турне, което се състои на три континента (Европа, Азия и Нова Зенландия) в рамките на 14 месеца.

През 2018г. създава квартет „ГеоМарЧаЛо“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *