Ефективна присъда и глоба за наркопласьор от Търговище
21.07.2021
„Ало“ измамници искат пари за лечение на COVID
21.07.2021

Купуват подземни контейнери в Шумен

Четири подземни контейнера за смесени битови отпадъци планира да закупи община Шумен. Това става ясно от докладна записка на кмета Любомир Христов.

Контейнерите ще бъдат снабдени с механизъм за отваряне с педал и съд с обем 3 кубични метра. Предимството при този тип съдове е, че на по-малка площ ще бъдат осигурени по-големи обеми за събиране на битовите отпадъци.

За съоръженията общината ще плати  35 000 лева, като средствата за тях са от натрупаните месечни отчисленията по Закона за управление на отпадъците за периода от 1 март до 31 декември 2020 г. Общата сума за този период е 1 626 649 лева. Парите ще бъдат използвани за закупуване на специализирана техника за ОП „Чистота“, ОП „Паркове и обредна дейност“, ОП „Строителство и благоустройство“, за ремонти на пътни настилки и за изграждане на площадки за разделно събиране на строителни и биоразградими отпадъци на територията на населените места от община Шумен. Във всяко от 26-те населени места ще бъде изградена по една площадка за събиране на строителни и биоразградими (растителни) отпадъци, както и видеонаблюдение.

От администрацията са предвидили и средства за проектиране и строителство на разширение на ретензионен басейн за инфилтратни води в Регионално депо, кв. Дивдядово.

Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен на 29 юли.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. морския каза:

    Не се накради КМЕТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *