Безплатна прожекция на новия филм „Шибил“ в Шумен
21.07.2021
Арената почасово
21.07.2021

Полицай от Велики Преслав е добрият пример

Снимка: shumenonline.bg

Полицай Боян Ганчев от Районното управление във Велики Преслав получи сертификат „Добрите примери“. Признанието е за безбройните му почистващи акции на язовир „Тича“, по време на които бяха събрани тонове боклуци и привлечени десетки съмишленици.

„Това е една безкрайна кауза, докато съзнанието на хората не се промени и държавата не си влезе в ролята и не уреди изхвърлянето на отпадъците. 30 години никой не  беше вдигнал една хартия от брега, а сега хората масово се включват и ни помагат – деца, инвалиди, рибари. Удовлетворен съм. Вярвам, че един ден ще спрем хвърлянето на боклуци“, сподели пазителят на „Тича“ Боян Ганчев, за когото  не веднъж сме ви разказвали в shumenonline.bg. Така приключенията на Боян стигнали до основателя на платформата „Добрите примери“ Теодор Ставров, който решил да поощри доброто дело.

На „Тича“: Ловят бракониери с термокамера

Вече трета година доброволческият отряд на Боян бди над водоема и го пази от бракониера и замърсители. Техен неизменен партньор в акциите е кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям, който помага при извозването на стотиците чували с отпадъци.

Силата на човешкия дух: Инвалид събира боклуци от „Тича“ на колене

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *