Арената почасово
21.07.2021
Нарисувай своята лятна ваканция на море или планина
21.07.2021

Предлагат нова автобусна линия от „Кьошковете“ до Паметника

Снимка: shumenonline.bg

Да бъде създадена нова автобусна линия с №62, която да бъде сезонна и да обслужва трасето от парк „Кьошкове“ до паркинга на Информационният център на „Паметник създатели на Българската държава“ и обратно до града. Това предлага в своя докладна записка кметът на Шумен Любомир Христов.

Автобусите ще вървят по линията сезонно от 1 май до 30 септември с часове на тръгване от спирката на природен парк „Кьошкове“ в 9.00, 13.00, и 18.00 ч. през „Стария град“, вила „Пазачница“ и „гроба на Курсистите“ до паркинга на Информационният център на „Паметник създатели на Българската държава“  с часове на тръгване към града в 10.00, 14.00 и 19.00 ч. Автобусите ще се движат по маршрута паркинга на Информационен център – спирка на Пожарна – спирка на Военно училище – спирка на Сити център – спирка Дивизия – ДШП.

Предложението предвижда промени в транспортната схема на община Шумен. Актуализацията се налага поради намаления пътникопоток, достъп на гражданите до основни административни, здравни, образователни и социални институции, необходимост и съществуващи възможности за оптимизация, дублиране на времевия график и маршрутното разписание от превози от друг вид транспортни схеми от квотите на други общини.

Комисията по транспорт предлага промяна на крайният час на тръгване от кв. „Боян Българанов“ на автобус обслужващ автобусна линия № 7 да се промени от 20.30ч. на 21.00 ч. Промяна ще бъде направена и на курсовете на автобусна линия № 61, които ще бъдат намалени от 8 на 5 курса.

Предстои докладната да бъде гласувана от Общински съвет Шумен на заседанието на 29 юли.

shumenonline.bg

 

 

 

 

1 Comment

  1. Морския каза:

    Достатъчно е да я има само събота и неделя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *