Концерт „Цигулката в киното“
21.07.2021
Спасиха къща от пожар
21.07.2021

Удари първият звънец за 46-ото Народно събрание

Удари първият звънец за 46-ото Народно събрание. Съгласно Конституцията то бе открито от най-възрастният народен представител – Мика Зайкова от „Има такъв народ“.

Точно в 9.00 ч. днес в пленарната зала влязоха новите 240 депутати, които избрахме на предсрочните парламентарни избори.

 

„Нека да бъдем добри, усмихнати. Нека да бъдем конструктивни и да работим за мечтата на този народ за просперираща България. Нашият мъдър народ ни каза нещо много важно. Първо той ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна. Народът ни гласува сериозно доверие. Разчитам на разума на колегите, които вече са били в този парламент. Второто важно нещо, което суверенът каза, че не дава мнозинство на нито една партия, т.е. каза ни да работим заедно“, с тези думи Мика Зайкова откри първото заседание на новия парламент.

На първото си заседание депутатите положиха клетва. Предстои новите 240 да изберат председател и заместник-председатели на парламента.

Първата политическа сила „Има такъв народ“ размисли и обяви, че няма да предлага кабинет преди да проведат консултации за подкрепа. От партията не поясниха дали отново ще издигнат Ива Митева за поста председател на парламента. Предложението на втората политическа сила за председател на парламента е Росица Кирова, на БСП за Кристиян Вигенин, а „Изправи се! Мутри вън!“ предложиха Татяна Дончева.

Заявките са за тежки разговори по между им и почти невъзможен диалог. Дали ще стигнат до съставяне на правителство предстои да разберем.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *