Нарисувай своята лятна ваканция на море или планина
21.07.2021
Ефективна присъда и глоба за наркопласьор от Търговище
21.07.2021

10-годишен зад волана се заби в стена

За възникнало пътнотранспортно произшествие с участието на 10-годишно дете, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Инцидентът възникнал на 17 юли малко след 21 часа на ул. „Пролет“ в Шумен. Към мястото на произшествието бил насочен полицейски екип. Пътните полицаи установили, че автомобилът се ударил в стена. Изяснено било, че зад волана било 10-годишно дете. Съставен е акт на собственика на автомобила, че го е предоставил на неправоспобен водач, и на майката на детето че е допуснала детето й да управлява лек автомобил, както и за това, че след произшествието не са уведомили контролните органи, а са напуснали мястото. Собственикъt на колата му дал ключа, за да вземе и да им донесе нещо. Детето обаче седнало, запалило колата и решило да покара няколко метра. Майката като разбрала какво станало отишла и си го прибрала затова тя има акт, че са напуснали птп, не са били заедно в колата, просто е отишла и го прибрала от мястото. Не е пострадало.

По време на кампанията  „Безопасно лято“, част от ежегодната операция на пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ са проверени 258 моторни превозни средства, като не са установени водачи, които управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества. За различни констатирани нарушения са съставени 39 акта, наложени са 139 глоби с фиш. За неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 18 водачи, двама са отнели предимство на пътно превозно средство, 23 не са спазвали пътните знаци и маркировката.

Установени са 644 нарушения на скоростните режими. По време на проверките засечени шестима неправоспособни водачи, които са управлявали автомобил.

Контролната дейност по време на операцията на пътна полиция е насочена към установяване на нарушения, които влияят на травматизма. Проверки се извършват не само на водачите на превозни средства, но и на пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти и водачите на АТВ и на пътни превозни средства с животинска тяга. В населените места контролът е насочен към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *