Бързо производство за шуменец, нарушил ограничителна заповед
22.07.2021
Горяха отпадъци на „Борово око“
22.07.2021

Малчугани от Търговище на урок за гората

Снимка: СИДП

Над 100 деца от Търговище се включиха в урок по Горска педагогика организиран от експерти на Североизточно държавно предприятие. В заниманията участваха малчугани от трета и четвърта група на детските градини „Веселушко“, „Слънце“, „Приказка“ и „Снежанка“.

„През последните години градът ни се развива, а заедно с него и  градините. Все повече учители залагат на иновативни начини на работа, печелят екологични проекти и темата за опазване на природата и горите се налага и става водеща за нас“, коментира Иванка Атанасова-експерт по предучилищно образование в Община Търговище, която участва и в четирите урока с малките ученици. Според нея Горската педагогика е един от начините децата от малки да разберат каква е работата на лесовъдите и какво правят те, за да опазят горите и техните обитатели.

Очаква се през следващия месец в уроците на педагозите от СИДП да се включат и деца от другите детски градини в Търговище. Предстои да бъде издадена и нова книжка по проект „Горите на Североизтока“, чрез която малчуганите ще разберат защо по някой път дървета и животни донесени от други страни са вредни за нашата природа.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *