До 20 000 лв. за хора с увреждания за стартиране на собствен бизнес
22.07.2021
Приемат заявления за изтичащи документи
22.07.2021

Паметникът „Създатели на българската държава“ отново е сцена

Снимка: Община Шумен

Общинското предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции“,  Радослав Стефанов, младата и талантлива певица Славея Иванова и приятели канят шуменци и гостите на града на един необикновен концерт. Той ще се състои на 24 юли, събота, от 17 часа на южния вход на паметника “Създатели на българската държава“ (до знамената в края на алеята).

Музикалното събитие е посветено на 40-годишнината на мемориалния комплекс и има амбицията да предложи на публиката и на посетителите релаксиращо и незабравимо преживяване. В програмата си младите изпълнители са включили творби от българската и световната популярна музика, рок, джаз и филмова музика.

Мечтата си да свирят на това място участниците в групата реализират още през далечната 2006-та година по случай 25 години от построяването на паметника. Тогава те са ученици в класа по електронни инструменти на Валя Стефанова към Обединената школа по изкуствата „Анастас Стоянов“. Концертът тази събота е реплика на събитието и е част от програмата за честване на 40-годишнината на комплекса, която отбелязваме през 2021-ва година.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *