Мъж и жена нападнаха и обраха старец в дома му
10.09.2021
Нови пазар бори популацията на кучетата с програма
10.09.2021

Китна градина с канабис край Лозево

Двама шуменци на 25 и 33 години са задържани за отглеждане на растения от рода на конопа. Криминалисти от полицейското управление в Шумен получили сигнал, че в гориста местност край Лозево се отглеждат канабисови растения. Около 18 часа вчера при обход на района криминалисти забелязали двама, които полагат грижи за растенията.

На място са задържани местни жители на 25 и 33 години. В автомобила на 25-годишния е намерен съд с около 20 г суха листна тревна маса, по негови данни- марихуана, електронна везна и мелничка. Суха листна тревна маса, около 5 г била намерена в 33-годишния шуменец. Край Иззетите вещества от двамата предстои да бъдат изследвани лабораторно. От приспособено за отглеждане място на в гористата местност край Лозево и от друго край Новосел са иззети  общо 18 растения канабис, които били в различен стадий на развитие.

Изяснява се съпричастността и на друг 35-годишен шуменец към незаконната дейност. Случаят е докладван на дежурен прокурор.

Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 354 В ал. 1 от НК продължава под указания на компетентната прокуратура.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *