Отличиха хор „Хан Аспарух“
13.09.2021
Спукан газопровод вдигна на крак пожарната, късо съединение изпепели Голф
13.09.2021

Огнеборци помогнаха на болен мъж, гасиха голям пожар до екарисажа

На шест сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа. Малко след 8 часа сутринта на 12 септември е потърсено съдействие за пренасяне на мъж в безпомощно състояние със симптоми на КОВИД 19. Екип на РСПБЗН- Шумен оказал помощ и пренесъл 75-годишния мъж от жилището му на „Софийско шосе“ до екип на спешна помощ.

Погасени са пожари в сухи треви в село Градище, в гаражно помещение във Велики Преслав, в сухи треви до село Мировци, в сухи треви до село Пет могили, в сухи треви и храсти в село Кьолмен. Всички са без материални щети.

На 11 септември в 13:56 е получен сигнал за пожар в сухи треви във вилна зона след поляната след екарисажа. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН- Шумен. На място огнеборците заварили  да горят сухи треви и храсти на площ от около 150 000 кв. м. Поради силния вятър и опасността от разрастване на пожара на помощ в гасенето са се включили още четири противопожарни екипа. Пламъците, тръгнали след небрежност при боравене с открит огън са погасени с помощта на 18 т. вода. 12 огнеборци са се включили в потушаване на пожара. Спасени от опожаряване са екарисажа, 100 пчелни кошера, и още пет сгради.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *