Огнеборци помогнаха на болен мъж, гасиха голям пожар до екарисажа
13.09.2021
Спасиха гора от пожар над Нови пазар
13.09.2021

Спукан газопровод вдигна на крак пожарната, късо съединение изпепели Голф

Снимка: shumenonline.bg Снимката е илюстративна

На 10 септември в 07:26 часа е получено съобщение за пожар в лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация по пътя между Овчарово и Костена река. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип на шуменската пожарна. Огнеборците заварили целият автомобил в пламъци. Загасен е с помощта на 2 т. вода. В непосредствена близост била 100 декара смесена гора. Бързата им реакция не позволила пламъците да се прехвърлят към нея. Причина за пожара в лекия автомобил е късо съединение. Автомобилът е унищожен.

В 8 часа на 10 септември е получен сигнал за спукана тръба на газопровод на ул. „Неофит Бозвели“ в Шумен. Към адреса веднага е насочен екип, който обезопасил района до спиране на подаването на газопреносната компания.

На 11 септември  в 09:09 часа е получено съобщение, че по пътя за село Стоян Михайловски се е запалило сметище. На място е пристигнал екип на РСПБЗН- Нови пазар. Пламъците са погасени с помощта на 8 тона вода. Помощ в гасенето са оказали двама доброволци от формированието в града, била е осигурена и водоноска от общината.

Погасени са пожари в сухи треви в землището на село Пет могили и  в село Цани Гинчево от екипи на РСПБЗН- Каолиново. Двете произшествия са без материални загуби.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *