Нови кътове за отдих в шест села в Новопазарско
14.09.2021
Кметът към учителите: Направете така, че децата, учениците и техните родители да се чувстват спокойни в училище
14.09.2021

Медали за търговищките полицаи от републиканско първенство по ориентиране

Републиканското първенство по спортно и приложно ориентиране и крос за мъже и жени-служители на МВР, организирано от Спортната асоциация на МВР, се проведе в продължение на три дни в курортния комплекс „Златни пясъци“ в края на миналата седмица. В него сред 15-те клуба-участници от страната, достойно се представи отборът на областната дирекция на МВР в Търговище в състав: Десислава Гатева, Петър Тодоров и Антон Николов.
Шампионска титла и златен медал за дирекцията в една от състезателните дисциплини спечели Петър Тодоров. Той успя убедително да се наложи в надпреварата в класическата дълга дистанция/4 км/ индивидуално за мъже. Много успешно бе представянето в същата дисциплина и на съотборничката му Десислава Гатева, която при едва второто си участие в състезание от такъв мащаб зае призовото шесто място в индивидуалната надпревара при жените. Гатева записа и много добро представяне в щафетното бягане.
Петър Тодоров доказа отново високата си класа и в приложното ориентиране/дисциплина, включваща ориентиране плюс стрелба с малокалибрено оръжие/, където стана вицешампион и се окичи със сребърен медал. В тази дисциплина Десислава Гатева се класира седма, а Антон Николов – 16-ти.
В крайното комплексно класиране отборът на ОДМВР-Търговище зае седмо място, която е много добър атестат за качествата на търговищките ориентировачи предвид и факта, че те се състезаваха с отбори от клубове в страната, голяма част от които включваха много по-голям брой участници в състезанието.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *