Повече кислородни точки за ковид болните
14.09.2021
Медали за търговищките полицаи от републиканско първенство по ориентиране
14.09.2021

Нови кътове за отдих в шест села в Новопазарско

Снимки: Община Нови пазар

В нови кътове за отдих ще отмарят жители и гости на новопазарските села Преселка, Стан, Мировци, Памукчии, Правенци и Стоян Михайловски. Това съобщават от пресцентъра на Община Нови пазар.

Кътовете бяха реализирани по проект на Общината към ПУДООС по Националната кампания „Чиста околна среда 2021 г.“ Одобрение получиха и шестте проекта.

На предвидените за отдих места бяха почистени пространствата, беше извършено подравняване и валиране с цел затревяване, поставяне на кошчета, пейки, беседки, улични соларни лампи и др. в малките населени места.

Жителите на тези населени места вече имат прекрасни места за отдих и срещи, с което се надяваме, че сме допринесли за техния по-пълноценен и социален живот, посочват от общинската администрация.

На финала са и ремонтните дейности на кметствата в тези села. Извършиха се частични и пълни ремонти на покриви, шпакловка и боядисване на коридори и помещения, подмяна на ПВС дограма, ремонти на ВиК инсталации, закупени и монтиране на нови климатици, на част от кметствата бяха подмени врати и оборудване за канцелариите.

Стойността на всеки един проект е около 10 000 лв., а общата сума възлиза на 59714 лева.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *