9 произшествия с деца през лятото
15.09.2021
„Алкомет“ откри нов цех за алуминиеви профили за електромобили
15.09.2021

Библиотеките като образователна среда

Снимка: ПГСАГ

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия стартира изпълнение на дейностите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“. Това съобщиха за shumenonline.bg от гимназията.

Целта е обогатяване на училищната библиотека с нова съвременна литература. Предстои да бъдат закупени нови книги на български и английски език. Ще се създаде и обзаведе „Кът за четене“ като място, осигуряващо неформална и уютна читателска среда, където ще се проведат срещи с изявени наши съграждани, млади творци – музиканти, писатели. Ще бъде доставен образователен комплект за практическа и експериментална дейност в областта на електрониката, програмирането, роботиката и механиката за изграждане у учениците на умения за критично мислене, анализ и изследване.

За мотивирането на учениците за ползите, които дава книгата за тяхното интелектуално, социално, културно и личностно развитие и привличането им за читатели, са предвидени редица съвместни инициативи с РБ „Ст. Чилингиров“, като една от тях е колективно посещение на библиотеката и връчване на абонаментни читателски карти в първия учебен ден на новоприетите осмокласници в ПГСАГ.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *