Дългоочаквано завръщане, учебната година започна
15.09.2021
Областният управител се срещна с посланика на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок
15.09.2021

Над 5600 ученици прекрачиха прага на училищата в община Търговище

Снимки: Пресцентър Община Търговище

5607 ученици от 21 училища прекрачиха училищния праг в община Търговище. Те ще се обучават в 284 паралелки. Звънецът за първи път би за 451 първокласници. Броят им е с 29 повече в сравнение с предходната година.

Успешна учебна година пожела кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на всички ученици, учители и родители на тържествената церемония, организирана в I ОУ „Христо Ботев“ по случай 15 септември.

„И тази учебна година носи своите предизвикателства, но нека те не Ви плашат, а Ви мотивират да се развивате и да вървите уверено по пътя на познанието“, се обърна към учениците д-р Димитров. Той благодари на учителите за усърдната им работа в условията на пандемия и призова за отговорност и стриктно спазване на противоепидемичните мерки от всички, за да се гарантира един спокоен и присъствен учебен процес.

Кметът изпрати поздравителни адреси и до останалите 20 учебни заведения в общината.

В подготвителните групи в детските градини тази година ще се обучават 817 деца, на 5 и 6-годишна възраст, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка. Общо 37 са те в трите групи в училищата в село Подгорица, Голямо Ново и в I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище.

Съгласно заповедта на министъра на образованието и науката, празненствата днес се организират по различно време за отделните випуски. За родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, се обособяват отделни зони.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *