Промяна на движението в Шумен заради подрязване на клони
21.09.2021
Наказват общинските служители, осквернили българското знаме
21.09.2021

Ученици от Велики Преслав на практика в Италия

Снимки: ПТГ „Симеон Велики“ Велики Преслав

Вълнуващи и незабравими ще останат двете седмици от юни за 20 ученици от Х и XI клас от специалностите „Пътно-строителна техника“ и „Икономическа информатика“ kym ПТГ „Симеон Велики“ – град Велики Преслав, които проведоха производствената си практика в град Милано, Италия. Това съобщиха за shumenonline.bg от ръководството на училището.

Четири престижни фирми се превърнаха в поле за изява на нашите ученици. Напълно самостоятелни, те усвояваха тънкостите на професията, така ценни за бъдещото им професионално израстване. Посещението им бе реализирано проект „Европейско партньорство в професионалните практики“, финансиран по Програма „Еразъм+“.  Реализирането на проекта е пореден успех за ПТГ „Симеон Велики“ и показва нейния капацитет да работи за подобряване  качеството на професионално образование и обучение.

С усещането за независимост, учениците развиваха своите личностни качества – отговорност, организираност, толерантност, екипна работа, и за кратко време всички те се превърнаха в „едно голямо семейство“. Научиха се да бъдат критични и самокритични, да управляват конфликтите и да проявяват загриженост един към друг.  Безценни ще бъдат житейските уроци, получени далеч от дома, и създадените нови приятелства.

Проектът създаде условия за разгръщане потенциала на всеки един участник не само в работния процес, но и в свободното време. Учениците се завърнаха мотивирани, емоционално заредени и  вдъхновени за следващи предизвикателства.

Училищното ръководство е убедено, че цялостният ефект от проведената международна практика ще повлияе градивно на цялата ученическа общност, както и ще повиши интереса на местните фирми за сътрудничество с цел обучение и трудова заетост на завършващите млади специалисти от нашата гимназия.

Европейската мобилност по проекта се проведе в сътрудничество с италианските партньори – Fortune International Transport s.r.l. и NPS, и имаше за цел учениците да усъвършенстват своите професионални компетенции, да приложат придобитите знания в реална работна среда на европейско ниво и да подобрят личностните си умения, попадайки в нова междукултурна среда.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *