Пострадалият екипаж остава за наблюдение в болницата
10.10.2021
След ралито: Не се изживявайте като състезатели
10.10.2021

Сурилов и Здравков спечелиха рали „Стари столици“

Снимки: shumenonline.bg

Екипажът на АСК „Шумен аутоспорт“ Мартин Сурилов и навигатор Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer EVO 9 спечели 51-то издание на рали „Стари столици“, което се проведе тази събота и неделя в Шуменско.

20 секунди след победителите втори финишира екипажът на Мирослав Ангелов и навигатор Георги Гаджев с автомобил Skoda Fabia.

„Състезанието беше трудно като условия. Още вчера успяхме да натрупаме преднина. Мъглата вчера на Върбица донякъде ни помогна. Днес беше по-леко, просто трябваше да се предпазим от грешки и да запазим колата. Решихме да запазим преднината, за да стигнем до финала“, сподели Мартин Сурилов минути преди награждаването.

В първия ден шуменският екипаж взе и четирите етапни победи, като си осигури комфортен аванс за втория ден от надпреварата. Във втората част на ралито Мирослав Ангелов даде повече газ и успя да спечели четири етапните победи, като само една остана за Мартин Сурилов. Това обаче не бе достатъчно, за да измести екипажа на АСК „Шумен аутоспорт“ от първото място.

Трети в надпреварата останаха Антон Титов и навигатор Димко Георгиев с Skoda Fabia R5 от АСК Мегапорт.

За съжаление тази година ралито не мина без инциденти. В първия състезателен етап на втория ден, малко преди финала на „Пивовара“ 1,  екипажът Левент Ризов и Добрин Абрашев от АСК Моторпосрт Т-н с Хонда сивик ударили. Помощ им оказал следващият екипаж, който подал sos сигнал. Пострадалите са настанени в шуменската болница с комоцио, без опасност за живота.

Малко по-късно на скоростен етап „Пивовара“ 2 два от екипажите удариха бордюра и строшиха джанти. Това вдигна емоцията на публиката, която им оказа помощ при изтеглянето на безопасно място за автомобилите, където екипажите на АСК „Шумен аутоспорт“ Росен Бозов с навигатор Красимир Кръстев и АСК „Булсим“ Дилян Станков и навигатор Йордан Йорданов се наложи да сменят гуми. Това им коства пропадане в класирането.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *