Виртуален ПОС терминал ще заработи на сайта на Община Шумен
12.10.2021
Трамвай затруднява трафика през Ришкия проход
12.10.2021

Близо 1 млн. лв. вложени в инфраструктурата само за година

Снимка: shumenonline.bg

Близо 1 млн. лв. е вложила местната управа в инфраструктурата на община Шумен през последната една година. В зависимост от атмосферните условия, до края на тази година ще бъдат вложени още около 200 хил. лв. Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.

Към момента администрацията работи по различни инфраструктурни обекти, които са в различни фази на изпълнение. От списъка за преасфалтиране се работи по ул. “Индустриална” от бул. “Плиска” до ул. “Дедеагач” – 438 хил. лв.; ул. “Св. св. Кирил и Методий” – 308 хил. лв.; локалното платно на бул. “Симеон Велики” в кв. “Тракия” – 89 хил. лв.; пътя и паркинга до Информационния център на Комплекс “Създатели на българската държава” – 117 хил. лв.; ул. “Братя Андрей и Веселин Стоянови” – 25 хил. лв.

Почти готови са улиците, които се ремонтират с държавни средства – ул. „Генерал Радецки“;  ул. „Иван Кръстев Ивански в кв. „Дивдядово“, там се извършва и подновяване на водопроводната и канализационната система. Успоредно с преасфалтирането върви и полагането на пътна маркировка.

„През тази седмица ще стартира и ремонтът на пътя към „Алкомет“, той е на стойност малко над 2 млн. лв. В момента тече процедура за пътя към Индустриалния парк, където е предвидено изграждането на две нови кръгови кръстовища и преасфалтиране на пътя за около 1,200 млн. лв.“, обясни инж. Тодоров.

Успоредно с това върви подготовката за покриване на река Енчова.  Другата година се очаква да стартира и ремонта на ул. „Асен Златаров“, за която има изготвен проект.

Според зам.-кметът след мащабното преасфалтиране, за което администрацията ще изтегли 20 милионен креди  пътната инфраструктура в общината значително ще се подобри.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *